Nieuw activiteitenseizoen DOCK Haarlem Noord

Als de zomervakantie voorbij is en de scholen starten weer, dan begint ook het nieuwe activiteitenseizoen van welzijnsorganisatie DOCK in Noord. Een gevarieerd programma voor alle leeftijden van maandag tot en met vrijdag. Voor je eigen ontwikkeling kun je allerlei dingen leren op het gebied van taal, creativiteit, computer en andere digitale zaken, en fietsles. Of gaan werken aan je conditie via yoga, sportief bewegen op muziek, wandelen e.d. Of gewoon voor de gezelligheid naar de bingo, de buurtkamers voor senioren, de buurt-lunch, chillen in de jongerenruimte, de meiden-activiteiten, de busuitjes enzovoort. DOCK is er ook voor diverse hulpvragen en coaching, vrijwilligers-werk en het ondersteunen van bewonersinitiatieven. 

We hebben ook wat bijzondere activiteiten: Elke eerste maandagavond van de maand is er weer de Talkshow ‘Nieuw in Noord’ met gasten over activiteiten, ontwikkelingen en nieuws in Haarlem-Noord. Dit wordt afgewisseld met muziek en een liveoptreden vanuit de radiostudio van Haarlem105. Dus op radio (FM 89,9) of via hun website te beluisteren. Op 7 oktober, 4 november en 2 december enz. van 20-22.00 u. Luister eens, dan ben je weer helemaal bij. Verder is er de werkplaats Stop de Schulden, waar mensen gezamenlijk oplossingen vinden voor hun administratieve en financiële problemen. Elke donderdagochtend in de Horizon. Weer grip op je geld! DOCK heeft activiteiten en diensten op verschillende locaties in Noord: zoals de Buurtwinkel Marsmanplein (Generaal Spoorlaan 140), wijkcentrum de Horizon ( Ambonstraat 2/Nieuw-Guineaplein) en Cronje 1A (dus in de Cronjestraat) Daar kun je binnenlopen en is ook ons programma te vinden. Of kijk op de website https://www.dock.nl/buurten/haarlem/noord. Of bel tel. 023-5436011 (De Horizon). Welkom! 

Wijkraadsvergadering 10 september 2019

wijkraad Delftwijk Waterbuurtwww.delftwater.nl
p/a BuurtwinkelTwitter: @DelftWater
Generaal Spoorlaan 140Facebook: Delftwijk Waterbuurt
2025 ND HaarlemSecretaris@delftwater.n

  Agenda   

Wijkraadsvergadering 10 september 2019

Aanvang 20.15 uur Locatie: Buurtwinkel Generaal Spoorlaan 140

1. Opening en mededelingen.

2. Wijkagent is met langdurig ziekteverlof vervanging nog niet bekend.

Antwoord Henk Wieleman Colliers over actie wijkraad mbt parkeergarage MMP. In oktober komt een infoavond over laatste fase D2020 complex Aart van der Leeuwstraat.

3. Notulen vergadering 9 juli 2019 4. In-en Uitgaande post:

Petitie St.Kringloopwinkeltje Paleis Noord moet open blijven (site). Uitnodiging Democratiefestival 30/08 in Nijmegen (site). Programma DOCK vanaf de zomer. Taoist Tai Chi in Delftwijk. Brief Hr.Hak over plantenbakken boven ingang parkeergarage MMP. Flevoplein Festival 28/09 van Marcel Smeenk. Antwoord Schaakspel van St.Buurtschaak. Aanmelden democratische buurt & wijk experimenten.

5. Wijkflyer is in de maak.

6. Werkgroep website nog verder uitbouwen.

7. Werkgroep GFT.

8. Schoterbos.

9. St. Maartenoptocht.

10. Sluiting.

Petitie “Stichting en Kringloopwinkeltje Paleis Noord moet blijven”

Uitnodiging om de petitie “Stichting en Kringloopwinkeltje Paleis Noord moet blijven” te ondertekenen

Op petities.nl ondertekende E.C. Ter Horst (sjiekelfje@gmail.com) zojuist de petitie “Stichting en Kringloopwinkeltje Paleis Noord moet blijven” met de aantekening “Gevolmachtigde Stichting en Kringloopwinkel”.

Met deze e-mail nodigt E.C. Ter Horst u uit om deze petitie ook te bekijken en eventueel te ondertekenen.

Als u niet wilt ondertekenen hoeft u niets te doen. Uw e-mailadres is eenmalig gebruikt voor het versturen van deze uitnodiging. U ontvangt verder geen uitnodigingen van petities.nl tenzij een ondertekenaar uw adres weer invoert.

De petitie kunt u bekijken op:

https://paleisnoordmoetblijven.petities.nl

Bent u ook voor het behoud van ons buurt Kringloopwinkeltje en Stichting Paleis Noord met haar activiteiten voor jong en oud. Teken dan deze petitie en help mee. Samen voor Elkaar!

Heeft u vragen over deze petitie, neemt u dan contact op met de petitionaris: sjiekelfje@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Stichting Petities.nl

STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie https://petities.nl/doneren voor details.

Uitnodiging Democratiefestival 2019

Uitnodiging Democratiefestival 2019 Nijmegen
Bent u er ook bij?
Kom mee naar het Democratiefestival en laat u inspireren door een mooi en divers programma!

Op vrijdag 30 augustus is het Democratiefestival in Nijmegen. Alle gemeenten in Nederland zijn uitgenodigd om met een bus naar het festival te komen. Vanuit Haarlem reizen wethouder Jur Botter, enthousiaste Haarlemmers, raadsleden en ambtenaren met de bus af naar Nijmegen.
Het festival vindt plaats op stadseiland Veur Lent in Nijmegen. We staan met de voeten in het zand en alle activiteiten vinden plaats in tenten. Echt een festival dus! Geïnteresseerde Haarlemmers zijn van harte welkom om zich aan te melden, toegang en vervoer zijn gratis. 
Over het festivalIedereen, jong en oud, is welkom. Het Democratiefestival biedt een divers programma met meer dan honderd debatten, lezingen, live interviews, stadssafari’s, exposities en heel veel andere activiteiten, zoals een politiek circus en een zweefmolen. Er zijn bekende en onbekende mensen om mee in gesprek te gaan over onderwerpen als werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Geniet van de verschillende foodtrucks en ga op in het muzikale- en culturele programma met optredens van o.a. de Tante Joke Karaoke Band, Merol en Jonna Fraser.
Bekijk hier het volledige programma
Praktische informatie
Vervoer naar het festival en toegang tot het festival is gratis. Kosten voor eten en drinken tijdens de dag zijn voor eigen rekening. De bus vertrekt om 9.30 uur vanuit Haarlem naar Nijmegen. We verwachten rond 23.00 uur weer terug in Haarlem te zijn.
  
Aanmelden
Als u met de bus mee wilt reizen naar het festival kunt u zich t/m 19 augustus aanmelden door een mail te sturen naar nieuwedemocratie@haarlem.nl.
Hierbij hebben wij de volgende gegevens van u nodig: Naam (bij aanmelden meerdere personen graag alle namen opgeven)Telefoonnummer(s)
Aanmelden busreis vanuit Haarlem
Wilt u liever op eigen gelegenheid naar het festival gaan? U kunt zich aanmelden op de website www.democratiefestival.nu

Wijkraadsvergaderingen

TER INFORMATIE !

Onze wijkraadsvergaderingen worden gehouden elke tweede dinsdag van de kalendermaand, behalve in de maand augustus.

Wanneer U, als medewijkbewoner , denkt een wijkraadsvergadering te willen bezoeken, 
om een vraag te stellen, of een onderwerp als aandachtspunt ter bespreking onder de aandacht wil brengen, meld U dan bij voorkeur per e- mail aan. Het daarvoor bestemde e- mailadres is: secretaris@delftwater.nl

De secretaris kan uw vraag , een in te plannen bezoekje aan de wijkraadsvergadering noteren,
of een te bespreken onderwerp op de agenda van de desbetreffende wijkraadsvergadering plaatsen.