BUUV 10 JAAR!

We bestaan 3 november 10 jaar! Wat in 2010 begon als een klein burgerinitiatief is uitgegroeid tot een instantie van naam in Haarlem. BUUV is hét bewonersplatform voor en door inwoners van Haarlem en omstreken. Via BUUV kunnen Haarlemmers elkaar ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen.

Lees verder “BUUV 10 JAAR!”

Participatiemarkt Haarlem 2020

Op woensdag 8 april as wordt er voor de vijfde keer de Participatiemarkt gehouden in de bibliotheek Haarlem Schalkwijk. Deze markt is vorig jaar erg goed bezocht: 52 organisaties uit Haarlem en Zandvoort en 1200 bezoekers. Voor dit jaar hebben ook de gemeente Heemstede en Bloemendaal zich aangesloten. En vanwege ons lustrum willen we er een feestelijk gebeuren van maken!

Lees verder “Participatiemarkt Haarlem 2020”

Uitnodiging Democratiefestival 2019

Uitnodiging Democratiefestival 2019 Nijmegen
Bent u er ook bij?
Kom mee naar het Democratiefestival en laat u inspireren door een mooi en divers programma!

Op vrijdag 30 augustus is het Democratiefestival in Nijmegen. Alle gemeenten in Nederland zijn uitgenodigd om met een bus naar het festival te komen. Vanuit Haarlem reizen wethouder Jur Botter, enthousiaste Haarlemmers, raadsleden en ambtenaren met de bus af naar Nijmegen.
Het festival vindt plaats op stadseiland Veur Lent in Nijmegen. We staan met de voeten in het zand en alle activiteiten vinden plaats in tenten. Echt een festival dus! Geïnteresseerde Haarlemmers zijn van harte welkom om zich aan te melden, toegang en vervoer zijn gratis. 
Over het festivalIedereen, jong en oud, is welkom. Het Democratiefestival biedt een divers programma met meer dan honderd debatten, lezingen, live interviews, stadssafari’s, exposities en heel veel andere activiteiten, zoals een politiek circus en een zweefmolen. Er zijn bekende en onbekende mensen om mee in gesprek te gaan over onderwerpen als werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Geniet van de verschillende foodtrucks en ga op in het muzikale- en culturele programma met optredens van o.a. de Tante Joke Karaoke Band, Merol en Jonna Fraser.
Bekijk hier het volledige programma
Praktische informatie
Vervoer naar het festival en toegang tot het festival is gratis. Kosten voor eten en drinken tijdens de dag zijn voor eigen rekening. De bus vertrekt om 9.30 uur vanuit Haarlem naar Nijmegen. We verwachten rond 23.00 uur weer terug in Haarlem te zijn.
  
Aanmelden
Als u met de bus mee wilt reizen naar het festival kunt u zich t/m 19 augustus aanmelden door een mail te sturen naar nieuwedemocratie@haarlem.nl.
Hierbij hebben wij de volgende gegevens van u nodig: Naam (bij aanmelden meerdere personen graag alle namen opgeven)Telefoonnummer(s)
Aanmelden busreis vanuit Haarlem
Wilt u liever op eigen gelegenheid naar het festival gaan? U kunt zich aanmelden op de website www.democratiefestival.nu

Betere zorg in uw buurt

Zorgbalans werkt sinds kort met kleine buurtteams in de wijk, ook in uw
wijk. Wat heeft dit voor gevolgen? Zorgbalans licht de nieuwe situatie toe.

De Kleinere teams

Natuurlijk was Zorgbalans al veel langer werkzaam als grootste thuiszorgorganisatie in uw wijk.
Sinds kort hebben de grote teams zich echter opgesplitst in kleine buurtteams, die allemaal dicht bij u in de buurt eigen huisvesting hebben betrokken.

In uw buurt heeft het team van Haarlem Centrum een mooie locatie gevonden aan de Nassaulaan 4.

Dicht bij onze cliënten

De reden voor deze verandering is om dicht bij onze cliënten te zijn.
Vanuit de kleine teams, met maximaal vijftien medewerkers, kunnen we u thuis de zorg bieden op de manier zoals u dat graag wilt.

Nauw contact

De teams bestaan uit wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden.
Deze teams leveren alle zorg bij u thuis. Denk bijvoorbeeld aan verzorging, verpleging en begeleiding. De wijkverpleegkundigen staan in nauw contact met de huisartsen in Haarlem. Ook kennen zij alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van dagbesteding en andersoortige activiteiten.

In gesprek met de buurt

Samen met de wijkraad willen wij de komende tijd in gesprek gaan met de buurt.
Daarbij gaan we kijken op welke wijze Zorgbalans in uw wijk een bijdrage kan leveren aan het welbevinden van de bewoners. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan het houden van spreekuur door de wijkverpleegkundigen. Of aan themabijeenkomsten waarbij we voorlichting geven over bepaalde onderwerpen, zoals dementie.
Ook informatie over de komende veranderingen in de AWBZ-zorg willen wij graag met u delen, evenals de rol die de gemeente gaat spelen. Hierover zullen wij u via verschillende kanalen regelmatig informeren.

Goed contact met onze cliënten’

Het Buurtteam Haarlem Delftwijk van Zorgbalans bestaat uit tien medewerkers. Allemaal ervaren krachten die onze cliënten alle zorg kunnen bieden; in geval van psychische ziekte tot ernstig lichamelijke ziekte.
“Wij hebben veel kwaliteit in huis, verteld verpleegkundige i.o. Natasja Haak, die we tegenwoordig nog beter kunnen inzetten. Doordat we nu met kleine teams werken, kennen we de wijk en de mensen nog beter. Daardoor kunnen we directer op hun wensen inspelen. Als cliënten contact met ons opnemen, krijgen ze niet de zorgcentrale aan de lijn, maar direct de medewerkers die in de wijk ook aan hun bed staan. De mensen die ze kennen dus.
Dat is een stuk laagdrempeliger.”

Meer weten?Wilt u in contact komen met het team in uw buurt? Of wilt u thuiszorg aanvragen?
Dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.
Zorgbalans (algemeen)
023 – 8 918 918
of mail info@zorgbalans.nl

Buurtteam Haarlem Delftwijk