Uitnodiging Democratiefestival 2019

Uitnodiging Democratiefestival 2019 Nijmegen
Bent u er ook bij?
Kom mee naar het Democratiefestival en laat u inspireren door een mooi en divers programma!

Op vrijdag 30 augustus is het Democratiefestival in Nijmegen. Alle gemeenten in Nederland zijn uitgenodigd om met een bus naar het festival te komen. Vanuit Haarlem reizen wethouder Jur Botter, enthousiaste Haarlemmers, raadsleden en ambtenaren met de bus af naar Nijmegen.
Het festival vindt plaats op stadseiland Veur Lent in Nijmegen. We staan met de voeten in het zand en alle activiteiten vinden plaats in tenten. Echt een festival dus! Geïnteresseerde Haarlemmers zijn van harte welkom om zich aan te melden, toegang en vervoer zijn gratis. 
Over het festivalIedereen, jong en oud, is welkom. Het Democratiefestival biedt een divers programma met meer dan honderd debatten, lezingen, live interviews, stadssafari’s, exposities en heel veel andere activiteiten, zoals een politiek circus en een zweefmolen. Er zijn bekende en onbekende mensen om mee in gesprek te gaan over onderwerpen als werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Geniet van de verschillende foodtrucks en ga op in het muzikale- en culturele programma met optredens van o.a. de Tante Joke Karaoke Band, Merol en Jonna Fraser.
Bekijk hier het volledige programma
Praktische informatie
Vervoer naar het festival en toegang tot het festival is gratis. Kosten voor eten en drinken tijdens de dag zijn voor eigen rekening. De bus vertrekt om 9.30 uur vanuit Haarlem naar Nijmegen. We verwachten rond 23.00 uur weer terug in Haarlem te zijn.
  
Aanmelden
Als u met de bus mee wilt reizen naar het festival kunt u zich t/m 19 augustus aanmelden door een mail te sturen naar nieuwedemocratie@haarlem.nl.
Hierbij hebben wij de volgende gegevens van u nodig: Naam (bij aanmelden meerdere personen graag alle namen opgeven)Telefoonnummer(s)
Aanmelden busreis vanuit Haarlem
Wilt u liever op eigen gelegenheid naar het festival gaan? U kunt zich aanmelden op de website www.democratiefestival.nu

Betere zorg in uw buurt

Zorgbalans werkt sinds kort met kleine buurtteams in de wijk, ook in uw
wijk. Wat heeft dit voor gevolgen? Zorgbalans licht de nieuwe situatie toe.

De Kleinere teams

Natuurlijk was Zorgbalans al veel langer werkzaam als grootste thuiszorgorganisatie in uw wijk.
Sinds kort hebben de grote teams zich echter opgesplitst in kleine buurtteams, die allemaal dicht bij u in de buurt eigen huisvesting hebben betrokken.

In uw buurt heeft het team van Haarlem Centrum een mooie locatie gevonden aan de Nassaulaan 4.

Dicht bij onze cliënten

De reden voor deze verandering is om dicht bij onze cliënten te zijn.
Vanuit de kleine teams, met maximaal vijftien medewerkers, kunnen we u thuis de zorg bieden op de manier zoals u dat graag wilt.

Nauw contact

De teams bestaan uit wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden.
Deze teams leveren alle zorg bij u thuis. Denk bijvoorbeeld aan verzorging, verpleging en begeleiding. De wijkverpleegkundigen staan in nauw contact met de huisartsen in Haarlem. Ook kennen zij alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van dagbesteding en andersoortige activiteiten.

In gesprek met de buurt

Samen met de wijkraad willen wij de komende tijd in gesprek gaan met de buurt.
Daarbij gaan we kijken op welke wijze Zorgbalans in uw wijk een bijdrage kan leveren aan het welbevinden van de bewoners. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan het houden van spreekuur door de wijkverpleegkundigen. Of aan themabijeenkomsten waarbij we voorlichting geven over bepaalde onderwerpen, zoals dementie.
Ook informatie over de komende veranderingen in de AWBZ-zorg willen wij graag met u delen, evenals de rol die de gemeente gaat spelen. Hierover zullen wij u via verschillende kanalen regelmatig informeren.

Goed contact met onze cliënten’

Het Buurtteam Haarlem Delftwijk van Zorgbalans bestaat uit tien medewerkers. Allemaal ervaren krachten die onze cliënten alle zorg kunnen bieden; in geval van psychische ziekte tot ernstig lichamelijke ziekte.
“Wij hebben veel kwaliteit in huis, verteld verpleegkundige i.o. Natasja Haak, die we tegenwoordig nog beter kunnen inzetten. Doordat we nu met kleine teams werken, kennen we de wijk en de mensen nog beter. Daardoor kunnen we directer op hun wensen inspelen. Als cliënten contact met ons opnemen, krijgen ze niet de zorgcentrale aan de lijn, maar direct de medewerkers die in de wijk ook aan hun bed staan. De mensen die ze kennen dus.
Dat is een stuk laagdrempeliger.”

Meer weten?Wilt u in contact komen met het team in uw buurt? Of wilt u thuiszorg aanvragen?
Dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.
Zorgbalans (algemeen)
023 – 8 918 918
of mail info@zorgbalans.nl

Buurtteam Haarlem Delftwijk

Nieuwbrief Samen voor elkaar?

Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen het programma Samen
voor elkaar?

Wat hebben we de afgelopen maanden bereikt en welke
activiteiten staan op stapel?

Met deze nieuwsbrief willen we alle
professionals in het sociaal domein informeren en inspireren. U kunt
deze nieuwsbrief verder verspreiden binnen uw netwerk. Nieuwe lezers
kunnen zich ook aanmelden via samenvoorelkaar@haarlem.nl

Nieuwsbrief SvE oktober 2013

ABC-EXPOSITIE DELFTWIJK-SCHOTEN NU IN DELFTRIJK TE ZIEN

PERSBERICHT

ABC-EXPOSITIE DELFTWIJK-SCHOTEN NU IN DELFTRIJK TE ZIEN

Programma met ook architectuurfietstocht door Noord en discussieavond Delftwijk
Het ABC-Architectuurcentrum heeft dit voorjaar een zeer goed bezochte wijk-te-kijktentoonstelling over het noordelijk deel van Haarlem Noord georganiseerd.
Het deel van deze expositie dat de ruimtelijke ontwikkeling van Delftwijk behandelt, met ook aandacht voor het verleden van Schoten, is nu te zien in het Delftrijk-gebouw in Delftwijk.

De nadruk ligt hierbij op de plannen voor vernieuwingen door de jaren heen, die goed zichtbaar zijn in deze wijk.
Aan de hand van foto’s en teksten worden enkele van deze wijkprojecten belicht.
Ook de rijke voorgeschiedenis van Haarlem-Noord met het ontstaan van Schoten heeft een plek in het geheel.

Vrijwilligers van het ABC hebben de expositie samengesteld en daarbij gebruik gemaakt van onder meer materiaal van st. Historisch Schoten.
Op initiatief van welzijnsorganisatie Dock staat deze expositie nu opgesteld in het Delftrijkgebouw aan de Generaal Spoorlaan 2. Van 2 september tot en met 6 december is het hier te zien in de gang op de 1e etage en in de ‘Huiskamer van Delftwijk’ (ma. t/m do. van 9-11 u.; do.mid. 14-16 u. als ook wanneer Dock-wijkopbouwwerk aanwezig is en op aanvraag: 06-38828285)

Het ABC-Architectuurcentrum organiseert m.m.v. Dock bij deze expositie nog twee andere activiteiten.
Zo wordt op vrijdagochtend 20 september een fietstocht georganiseerd langs de bijzondere projecten en de architectuur van Haarlem Noord.
Start: 10.00 uur vanaf Huis te Zaanen, Zaanenpark. Duur ca. 2,5 a 3 uur (inclusief pauze/bezoek aan expositie) Kosten: 7,50
(gepast te voldoen bij start), inclusief koffie. Telefonische aanmelding noodzakelijk bij ABC, di.-zo. 13-17 u. tel. 5430584.

Later in het najaar volgt nog een ABC-discussieavond-op-locatie in Delftwijk.
Mogelijke thema’s bij die bijeenkomst (n.a.v. reacties op de tentoonstelling) zijn: ‘Duurzaamheid in Noord’;
En :‘Hoe in deze crisistijd verder met Delftwijk-Zuid nu Delftwijk-Noord bijna klaar is?’;
‘Corporaties-wens versus regeringsbeleid: hoe verder en wat zijn de gevolgen. Meer informatie

www.architectuurhaarlem.nl.

Voor meer informatie :

-Marcel Smeenk, wijkopbouwwerker
Welzijnsorganisatie Dock,
Tel. 06-38828285

-Erica van Brussel, ABC Architectuurcentrum
Tel. 023 5340584