Help, ik zoek een klusser!

Vanaf maandag 21 juni starten BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving met hun gezamenlijke campagne ‘Help ik zoek een klusser!’ De bedoeling is de komende maand zoveel mogelijk klusjes in en om het huis te klaren door heel Haarlem bij mensen die dit zelf niet (meer) kunnen. De campagne is gericht op mensen die hulp kunnen gebruiken bij allerhande klussen: van loszittende snoeren tot scheef hangende schilderijen en van afbladderend schilderwerk tot kleine timmerklussen. Ze kunnen hun klus aanmelden op de websites van BUUV en VWC. Ook mensen met de kluskriebels die graag willen helpen kunnen zich aanmelden via deze websites.

Lees “Help, ik zoek een klusser!” verder

Start bouw “De Schrijvers”

De sociale huurwoningen van Pré Wonen aan de Aart van der Leeuwstraat, Generaal Spoorlaan, Gerard van Eckerenstraat en de P.C. Boutenstraat in Delftwijk zijn verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Pré Wonen sloopt daarom de komende jaren de 224 woningen, 24 garages en 4 bedrijfsruimtes en bouwt hiervoor in fases circa 280 nieuwe sociale huurwoningen terug. De gemeente Haarlem verbetert aansluitend de openbare ruimte. Start van de nieuwbouw is begin 2022. U krijgt hierover later bericht. Met deze nieuwsbrief informeren wij u, als omwonende, over de sloop van de woningen.

Lees “Start bouw “De Schrijvers”” verder

Centrum gaat iZoof uitproberen

Veel Haarlemse centrumbewoners zien graag dat hun buurt autovrij wordt, en hebben de afgelopen jaren actief meegedacht over het verkeersplan in hun wijk. De huidige plannen gaan voor veel centrumbewoners niet ver genoeg. Door iZoof – ‘e-autodelen voor en door bewoners’- naar hun wijk te halen, zetten zij een volgende stap in de realisatie van hun ambities voor de buurt.

Lees “Centrum gaat iZoof uitproberen” verder

Update Nieuwe Democratie

Onze vorige nieuwsbrief ontving u toen de uitbraak van Corona onze wereld op zijn kop zette. Alle geplande bijeenkomsten, zoals de wijkradenconferentie en de wijkbegroting Schalkwijk aan Zet, moesten worden afgezegd. Inmiddels hebben wij met elkaar een manier gevonden om, zo goed en zo kwaad als dat gaat, verder te werken aan onze lokale democratie. Sommige activiteiten zijn inmiddels online opgepakt, anderen starten dit najaar in aangepaste vorm. In deze nieuwsbrief informeren wij u graag hierover. Ook koppelen we de belangrijkste resultaten terug van de enquête die is uitgezet onder inwoners, ambtenaren, collegeleden en raadsleden om te peilen hoe het ervoor staat met onze lokale democratie.

Lees “Update Nieuwe Democratie” verder