Centrum gaat iZoof uitproberen

Veel Haarlemse centrumbewoners zien graag dat hun buurt autovrij wordt, en hebben de afgelopen jaren actief meegedacht over het verkeersplan in hun wijk. De huidige plannen gaan voor veel centrumbewoners niet ver genoeg. Door iZoof – ‘e-autodelen voor en door bewoners’- naar hun wijk te halen, zetten zij een volgende stap in de realisatie van hun ambities voor de buurt.

Lees “Centrum gaat iZoof uitproberen” verder

Update Nieuwe Democratie

Onze vorige nieuwsbrief ontving u toen de uitbraak van Corona onze wereld op zijn kop zette. Alle geplande bijeenkomsten, zoals de wijkradenconferentie en de wijkbegroting Schalkwijk aan Zet, moesten worden afgezegd. Inmiddels hebben wij met elkaar een manier gevonden om, zo goed en zo kwaad als dat gaat, verder te werken aan onze lokale democratie. Sommige activiteiten zijn inmiddels online opgepakt, anderen starten dit najaar in aangepaste vorm. In deze nieuwsbrief informeren wij u graag hierover. Ook koppelen we de belangrijkste resultaten terug van de enquête die is uitgezet onder inwoners, ambtenaren, collegeleden en raadsleden om te peilen hoe het ervoor staat met onze lokale democratie.

Lees “Update Nieuwe Democratie” verder

Wie, wat, wanneer in wijkcentrum de Horizon

Bij het Nieuw Guineaplein, aan de Ambonstraat 2 In de Indischebuurt,vind je wijkcentrum De Horizon. Het is een gesplitst gebouw. De begane grond is van de gemeente. Daar vind je allerlei organisaties en activiteiten. Deze organisaties en wat ze doen, beschrijven we kort hieronder. Erboven zijn huurwoningen van Ymere.

Lees “Wie, wat, wanneer in wijkcentrum de Horizon” verder

Altijd contact

Door de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, zijn velen aan huis gekluisterd.

Voelt u zich alleen, heeft u behoefte om met iemand te praten? Heeft u hulp nodig nu u niet terecht kunt bij een van de wijkcentra?
Bel dan op werkdagen tussen 11:00 – 13:00 uur naar de telefoonlijn Altijd Contact, 088 – 855 5195.

Daar zitten medewerkers van verschillende organisaties* uit Haarlem om met u te praten en samen met u te zoeken naar oplossingen.

*De organisaties die op dit moment actief meedoen zijn: DOCK, Haarlem Effect, Kennemerhart, Sport Support, Roads.

En er is ook nauw contact met Tandem en BUUV.

Uitnodiging contactlijst wijkraden e.a. stakeholders HOV

Beste lezer,

Op dinsdag 10 maart organiseert gemeente Haarlem een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de kruising Jan Gijzenkade – Rijksstraatweg en omliggende kruisingen. Deze werkzaamheden worden tussen maart en juni 2020 uitgevoerd en hebben belangrijke gevolgen voor de doorstroming van het verkeer. Omwonenden gaan ook overlast ondervinden van de werkzaamheden.

Lees “Uitnodiging contactlijst wijkraden e.a. stakeholders HOV” verder