Feestelijke opening woonproject P.C. Boutensstraat

Mooi Delftwijk heeft er sinds begin dit jaar een pareltje bij met het nieuwe woonproject P.C. Boutensstraat. Het project tussen P.C. Boutensstraat en Randweg bevat vijftien ruime studio’s voor mensen met een verstandelijke beperking. Donderdagmiddag 19 juni a.s. opent burgemeester Bernt Schneiders het nieuwe woonproject van de SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking.

 

De openingfestiviteiten worden om 14.00 ingeluid door een stadsomroeper op het Marsmanplein. Daarna volgt een optocht door de wijk, aangevoerd door een fanfarekorps. De bonte stoet, waarin cliënten en medewerkers van de SIG en andere belangstellenden meelopen, trekt langs diverse SIG-locaties in Delftwijk en via het nieuwe Simon Vestdijkpark naar de nieuwe woonvoorziening aan de P.C. Boutensstraat. Daar zullen SIG-directeur Jan Kroft en burgemeester Bernt Schneiders een kort praatje houden. Een van de nieuwe bewoners zal een lied ten gehore brengen. Tot besluit is er een rondleiding door het nieuwe woonproject. Een accordeonist uit Haarlem-Noord zorgt de hele middag voor de muzikale omlijsting. Na afloop zijn er drankjes en lekkere hapjes.

 

De SIG is een belangrijke partner in de metamorfose van Delftwijk. Er wonen circa 75 cliënten van de SIG in de wijk, van wie een groot aantal ambulante ondersteuning aan huis krijgt. Ook op het gebied van dagbesteding is de SIG actief, met name op en rond het Marsmanplein en in het naastgelegen Simon Vestdijkpark.

Kijkt u ook eens op www.sig.nu.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.