Betere zorg in uw buurt

Zorgbalans werkt sinds kort met kleine buurtteams in de wijk, ook in uw
wijk. Wat heeft dit voor gevolgen? Zorgbalans licht de nieuwe situatie toe.

De Kleinere teams

Natuurlijk was Zorgbalans al veel langer werkzaam als grootste thuiszorgorganisatie in uw wijk.
Sinds kort hebben de grote teams zich echter opgesplitst in kleine buurtteams, die allemaal dicht bij u in de buurt eigen huisvesting hebben betrokken.

In uw buurt heeft het team van Haarlem Centrum een mooie locatie gevonden aan de Nassaulaan 4.

Dicht bij onze cliënten

De reden voor deze verandering is om dicht bij onze cliënten te zijn.
Vanuit de kleine teams, met maximaal vijftien medewerkers, kunnen we u thuis de zorg bieden op de manier zoals u dat graag wilt.

Nauw contact

De teams bestaan uit wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden.
Deze teams leveren alle zorg bij u thuis. Denk bijvoorbeeld aan verzorging, verpleging en begeleiding. De wijkverpleegkundigen staan in nauw contact met de huisartsen in Haarlem. Ook kennen zij alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van dagbesteding en andersoortige activiteiten.

In gesprek met de buurt

Samen met de wijkraad willen wij de komende tijd in gesprek gaan met de buurt.
Daarbij gaan we kijken op welke wijze Zorgbalans in uw wijk een bijdrage kan leveren aan het welbevinden van de bewoners. Hierbij denken wij bijvoorbeeld aan het houden van spreekuur door de wijkverpleegkundigen. Of aan themabijeenkomsten waarbij we voorlichting geven over bepaalde onderwerpen, zoals dementie.
Ook informatie over de komende veranderingen in de AWBZ-zorg willen wij graag met u delen, evenals de rol die de gemeente gaat spelen. Hierover zullen wij u via verschillende kanalen regelmatig informeren.

Goed contact met onze cliënten’

Het Buurtteam Haarlem Delftwijk van Zorgbalans bestaat uit tien medewerkers. Allemaal ervaren krachten die onze cliënten alle zorg kunnen bieden; in geval van psychische ziekte tot ernstig lichamelijke ziekte.
“Wij hebben veel kwaliteit in huis, verteld verpleegkundige i.o. Natasja Haak, die we tegenwoordig nog beter kunnen inzetten. Doordat we nu met kleine teams werken, kennen we de wijk en de mensen nog beter. Daardoor kunnen we directer op hun wensen inspelen. Als cliënten contact met ons opnemen, krijgen ze niet de zorgcentrale aan de lijn, maar direct de medewerkers die in de wijk ook aan hun bed staan. De mensen die ze kennen dus.
Dat is een stuk laagdrempeliger.”

Meer weten?Wilt u in contact komen met het team in uw buurt? Of wilt u thuiszorg aanvragen?
Dan kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.
Zorgbalans (algemeen)
023 – 8 918 918
of mail info@zorgbalans.nl

Buurtteam Haarlem Delftwijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.