GEZELLIGS TE BELEVEN IN NOORD?

Overzicht van open ontmoetingsactiviteiten 

Beste lezer, lezeres,

Dit is een overzicht voor bewoners van Haarlem Noord die in hun eigen omgeving gezellige en open ontmoetings-activiteiten zoeken. Om er even uit te zijn en wat leuks mee te maken. Om mensen te spreken, nieuwe contacten te leggen als kennissen of misschien zelfs vrienden. Om wat te doen aan dat eenzame gevoel en je wereld wat groter en warmer te maken. Ontmoetingen bij de koffie, ongedwongen, waar je jezelf mag zijn en ieder zijn verhaal mag delen. En je steekt er altijd wat van op, al is het maar de lol samen.
Er zijn genoeg van die ontmoetings-activiteiten, maar je moet ze maar weten te vinden in het grote Haarlem-Noord. Allerlei organisaties doen wel iets op dit gebied, maar vaak is dat vrij onbekend. Een goed overzicht bestond nog niet.
Welzijnsorganisatie Dock maakt samen met anderen hiermee nu een begin, maar het mag verder groeien. Dit overzicht met 24 activiteiten zal onvolledig zijn, dus stuur/mail ons gerust uw aanvulling of verbetering door naar msmeenk@dock.nl.

Een aantal van de genoemde organisaties hebben ook andere laagdrempelige activiteiten om eens mee te maken. Zoals samen eten, samen creatief bezig zijn, samen sportief bezig zijn en daarna koffiedrinken enzovoort. Er zijn natuurlijk meer wegen om mensen te ontmoeten en verder te leren kennen: via cursussen, hobbyclubs, sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties, uitjes enzovoort. In het dagelijks leven kun je mensen treffen in de koffiehoek van supermarkten, op de donderdag -markt in de Floresstraat, in de leeshoek van de bibliotheek, in parken enzovoort. Kerken en speeltuinen zijn van oudsher ook plekken van ontmoeting. Dit overzicht kan ook gebruikt worden door organisaties die in hun werk mensen spreken die hieraan behoefte hebben, of voor wie dit een stimulans kan zijn.

Zegt het voort, geef het door!

We wensen u plezierige ontmoetingen toe met de hulp van dit overzicht.
Eropuit! Eropaf !
Marcel Smeenk, welzijnsorganisatie Dock & Clementine Kervel, Bij Bosshardt

 

WAAR IS WAT

 

Open Ontmoetings-activiteiten: A) Ten zuiden van de Jan Gijzenvaart

Open ontmoetings-activiteiten: B) Ten noorden van de Jan Gijzenvaart:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.