WBO R-Net Noord

Informatie WBO over R-Net Noord

Het is lang stil geweest rond de Zuidtangent van NS station Haarlem naar het Delftplein. Het beestje heeft inmiddels een andere naam gekregen en heet nu R-net.
Eind november is er weer een gesprek geweest met wethouder van Doorn. Aanleiding was de brief van gedeputeerde Post van de Provincie dat de provincie geen onderzoek doet naar de 3 mogelijke traces.
De gemeente gaat dit nu zelf doen. Het WBO krijgt vooraf inzage in de onderzoeksopdracht. De opdracht voor dit onderzoek wordt – indien er voldoende geld voor kan worden vrijgemaakt – in januari 2012 aanbesteed. Uiteraard worden ook de resultaten van het onderzoek – dat hopelijk voldoende uitgebreid zal zijn – met het WBO besproken. Ook andere partijen die met de mogelijke routes te maken kunnen krijgen worden bij het proces betrokken, bijv. de ondernemerskring Waarderpolder.
De gemeenteraad heeft bij motie uitgesproken dat er voor het zomerreces 2012 een besluit moet zijn genomen inzake de tracekeuze. Wethouder Van Doorn heeft nogmaals nadrukkelijk uitgesproken dat – stel dat voor het trace Rijksstraatweg wordt gekozen – er geen “betonnen bak” komt en het HOV gewoon met het verkeer meerijdt.
Het zou goed zijn om dit ook uitdrukkelijk mee te nemen in de randvoorwaarden bij het onderzoek naar de verschillende traces.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.