Haarlem maakt stad samen met inwoners nog groener

 

 

HAARLEM, 27 maart 2017

De gemeente Haarlem en Spaarnelanden roepen Haarlemmers op om bij te dragen aan een nog groenere stad. Door een boomspiegel of groenstrook te adopteren in de straat of een geveltuintje te laten aanleggen komt er nog meer groen in Haarlem. Dat trekt vogels, bijen, vlinders en andere insecten en zorgt voor meer biodiversiteit.
Haarlemmers die zelf geen tuin hebben of graag meer groen voor de deur willen, hebben de mogelijkheid om een groenstrook of boomspiegel (het stukje rondom de stam van een boom) te adopteren. Dat kan alleen, met de buren of zelfs met de hele straat. Hier kan dan een fleurige minituin van worden gemaakt met bloemen en planten. Ook het laten aanleggen van een geveltuintje door Spaarnelanden is mogelijk.

Zelf onderhouden
Inwoners zorgen zelf voor de beplanting en het onderhoud van de minituin. Spaarnelanden adviseert en ondersteunt inwoners waar nodig, in opdracht van de gemeente Haarlem. Voor het onderhoud wordt met de betrokkenen een overeenkomst gesloten door Spaarnelanden.

Subsidie kleinschalig groen
In Haarlem is subsidie beschikbaar voor kleine groenprojecten of het aanleggen van een geveltuin.
Het aanvragen van deze subsidie kan via de website van de gemeente:
https://www.haarlem.nl/subsidie-bewonersinitiatieven-kleinschalig-groen/.
Meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van een minituin is te vinden op de website
van Spaarnelanden www.spaarnelanden.nl

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.