Eerste Hulp bij Straat en Buurt Initiatieven

De wijkraad Delftwijk-Waterbuurt ziet dat er veel bewoners zijn die betrokken zijn bij hun straat en buurt. Dat is belangrijk voor je woon- en leefgenot, maar ook voor de sfeer en de contacten in je straat. Dit wil de wijkraad graag verder stimuleren.

Daarom organiseert de wijkraad samen met het buurtopbouwwerk van welzijnsorganisatie DOCK twee inloop-bijeenkomsten  op dinsdag 25 februari: van 15-17.30 uur en van 19-20.30 uur in de Buurtwinkel Marsmanplein, Generaal Spoorlaan 140.  Voor buurtbewoners die zelf een straat/buurt-initiatief willen nemen en al een 1e ideetje/plannetje hebben. Maar die even wat hulp, handig advies en praktische tips  e.d. nodig hebben om goed te beginnen, zodat het een succes wordt samen.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Het kan om allerlei kleine, haalbare, goede initiatieven gaan: een schoonmaakactie , een NL Doet-actie, een kinderactiviteit ( paaseieren zoeken met de paashaas, een straatspeeldag of …..) , een groen-in-je-straat-actie, een Burendag-activiteit, burenhulp in je straat, of wat jezelf of samen al bedacht hebt als plan of wens.

DOCK Haarlem Noord  heeft een handige informatie-set ‘Eerste Hulp bij Straat- en buurt-initiatieven’ die 25 februari gratis klaar ligt voor belangstellenden. Noteer dus in je agenda en kom 25 februari, en neem je buren die ook wat willen mee eventueel. Kun je die dag niet komen, maar heb je wel een plan, neem dan contact op met Marcel Smeenk, msmeenk@dock.nl