Spaarelanden Decembernieuws

De traditionele Haarlemse kerstbomeninzameling ziet er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren.

Decembernieuws Kerstbomeninzameling aan huis 

Wegens corona is er een alternatief bedacht. Spaarnelanden houdt in de periode van 4 t/m 15 januari 2021 per stadsdeel twee inzamelrondes, zodat  inwoners hun kerstboom gemakkelijk  kwijt kunnen

Bewoners kunnen op de voor hen geldende inzameldagen, kerstbomen 4 t/m 15 januari 2021 Inzameldagen per stadsdeel aanbieden vóór 10.00 uur ’s ochtends.  Op de stoep (niet in de voortuin) of  naast de plek waar normaal de  rolcontainers worden geplaatst, zodat  het de reguliere inzameling niet hindert. 

• Haarlem Noord (ten westen van Rijksstraatweg*) ma. 4 januari en ma. 11 januari 2021 • Haarlem Oost di. 5 januari en di. 12 januari 2021

• Haarlem Noord (ten oosten van Rijksstraatweg*) wo. 6 januari en wo. 13 januari 2021

• Haarlem Schalkwijk do. 7 januari en do. 14 januari 2021

• Haarlem Zuidwest vr. 8 januari en vr. 15 januari 2021 • Haarlem Centrum Kerstbomen worden vanaf 27 december 2021   z.s.m. van straat gehaald.  

* West: Kleverpark, Bomenbuurt, Planetenwijk, Sinnevelt, De Krim, Delftwijk, Oost: Patrimoniumbuurt, Frans Halsbuurt, Transvaalbuurt, Indischebuurt Noord en Zuid, Dietsveld, Vogelenbuurt, Vondelkwartier, Spaarndam 

Inzameldagen afval in 2021  

Houd er rekening mee dat de weeknummers voor de inzameling van gft- en  etensresten en uw PBD (plastic, blik en drinkpakken) veranderen. Bent u gewend  dat wij op de even weeknummers uw afval inzamelen in 2020, dan doen wij dat in  2021 op de oneven weeknummers en vice versa.  

Op de afvalwijzer op https://afvalwijzer.spaarnelanden.nl kunt u de nieuwe  inzamelweken bekijken. Via Google Play of App Store is de Afvalwijzer  Spaarnelanden ook als app op uw telefoon te downloaden. 

Strooizout 

Het gladheidseizoen is weer begonnen! Inwoners van de gemeente Haarlem kunnen bij  het Milieuplein van Spaarnelanden gratis strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt.  

Neem hiervoor zelf een emmer of plastic zak én een schep mee. Locatie: Ir. Lelyweg 51,  van ma. t/m vr. tussen 08.00-15.30 uur en di. tussen 08.00-20.00 uur. 

Decembernieuws 2020 

De grote Haarlemse kerstspeurtocht 

Door corona is er veel weggevallen voor  kinderen. Om in plaats van de kerstbomenactie  kinderen toch iets leuks te bieden, organiseert Spaarnelanden de grote Haarlemse kerstspeurtocht. In een actieve puzzeltocht  worden kinderen t/m 15 jaar (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, Kerst en nog veel meer. Ze maken  net als bij de kerstbomeninzameling kans op de Superprijs t.w.v. €500, bestemd voor een  activiteit met de hele klas. Ook zijn er andere mooie prijzen te winnen. Vanaf woensdag 16  december 2020 is meer informatie over de speurtocht te vinden op www.spaarnelanden.nl. 

Feestdagenafval: papier en karton 

Met de feestdagen voor de deur, worden veel cadeaus via internet besteld. Dat zorgt voor veel kartonnen  verpakkingsafval. We zijn blij dat karton veelal in de papiercontainers  terecht komt, zodat het gerecycled kan worden. Omdat de containers  sneller vol zijn, zien we dat er afval naast de containers wordt geplaatst.  Spaarnelanden zet het maximale aantal medewerkers en voertuigen in  om dit te voorkomen. Ook de bewoners kunnen hierbij helpen, daarom de  volgende tips: 

• Maak kartonnen dozen zo klein en plat mogelijk.  

• Zit de container vol? Maak het karton plat en bewaar het tijdelijk  thuis en gooi het weg wanneer de container is geleegd. Via inzameling.spaarnelanden.nl kunt u zien wanneer containers geleegd worden. Karton mag ook in de duocontainer.  

• Hergebruik van dozen is ook een goede optie.  

Snoeiafval: hoe kleiner hoe beter 

In deze periode wordt er weer veel gesnoeid in de tuin. We zijn blij dat dit snoeiafval massaal in de gft containers terecht komt, zodat het gerecycled  

kan worden. Maak het snoeiafval met een snoeischaar klein zodat het goed in de gft container past. Zo voorkomt u dat de containers verstopt raken, wat het inzamelen vermoeilijkt.  Grof tuinafval, zoals boomstronken en grote takken, mag niet in de gft-container. Dit kunt u naar ons Milieuplein brengen aan de Ir.Lelyweg 51 in Haarlem (geopend van ma t/m za van 8.00 tot 15.30 en di van 8.00 tot 20.00 uur).  

Of maak een via www.spaarnelanden.nl een afspraak op een door u gekozen tijdstip om het op te laten  halen door Spaarnelanden.