Afvalinzameling feestdagen en afsluiten containers

Dit jaar vallen de kerstdagen en oud en nieuw in het weekend waardoor er geen wijzigingen zijn in de afvalinzameling.

Kerstbomenactie 

De kerstbomenactie is terug! Dit jaar organiseren gemeente Haarlem en Spaarnelanden weer  de kerstbomenactie. Door de coronamaatregelen kon de kerstboomactie vorig jaar niet  doorgaan.  

Op 29 december 2021, 5 en 12 januari 2022 – tussen 12.30 en 16.00 uur – kunnen kinderen tot en  met 15 jaar op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Nieuw is dat kinderen dit  jaar €0,10 cent extra per boom krijgen en er een extra inzamelingsdag is. Het doel van de actie is  

zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan rondslingeren in de stad. Dat  zorgt namelijk voor rommel, trekt ander zwerfvuil aan en is brandgevaarlijk. De ingezamelde  bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.  

50 cent en een lootje 

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,50 en een lootje waarmee ze kans maken op de  Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas of voor  een goed doel. Naast de hoofdprijs zijn er ook VVV-cadeaubonnen te winnen. Meer informatie is  vanaf half december op de website van Spaarnelanden te vinden:  

www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie.  

Feestdagenafval: papier en karton 

Haarlemmers zijn goed in het scheiden van papier en karton van de rest van het afval. Per  huishouden maar liefst 80 kilo per jaar! Goed voor het milieu. Want het restafval, nog altijd 51  kilo per huishouden, gaat immers naar de verbranding. 

Elke kilo telt dus. Vooral in de gezellige decembermaand met al die cadeaus en dus veel  verpakkingen van online bestellingen, cadeaupapier en kartonnen dozen. Hoe meer u daarvan  apart inlevert, hoe meer nieuw papier en karton we ervan kunnen maken! En: des te feestelijker  wordt december voor ons allemaal. 

Tips voor december 

• Maak het karton klein en plat zodat het in de container past. 

• Zorg dat het papier en karton schoon en droog is. 

• Wij werken hard om zo snel mogelijk te legen. Meld een volle container daarom aan ons  en neem uw papier en karton nog even mee naar huis.

• Heel veel papier en karton? U kunt het ook gratis naar het Milieuplein brengen. • Kijk op https://afvalwijzer.spaarnelanden.nl voor de dichtstbijzijnde papiercontainers  of download de app.

Snoeiafval: hoe kleiner hoe beter In deze periode wordt er weer veel gesnoeid in de tuin. We zijn blij dat  dit snoeiafval massaal in de gft containers terecht komt, zodat het gerecycled kan worden. Maak het  snoeiafval met een snoeischaar klein !  

zodat het goed in de gft-container  past. Zo voorkomt u dat de  containers verstopt raken, wat het inzamelen vermoeilijkt.  

Grof tuinafval, zoals boomstronken en grote takken, mag niet in de gft-container. Dit kunt u  naar ons Milieuplein brengen aan de Ir.Lelyweg 51 in Haarlem (geopend van ma t/m za van 8.00  tot 15.30 en di van 8.00 tot 20.00 uur). Of maak een via www.spaarnelanden.nl een afspraak op  een door u gekozen tijdstip om het op te laten halen door Spaarnelanden.