Winkelcentrum Marsmanplein: Ons Winkelcentrum!

Jaarlijks word ik in de gelegenheid gesteld door het bestuur van de Wijkraad Delftwijk/Waterbuurt de bewoners bij te “praten” over ons Winkelcentrum. Het gemak van een winkelcentrum in het hart van Haarlem Noord- Noord is al snel een vanzelfsprekendheid, maar feitelijk een heerlijk voorrecht.

De variatie aan winkels is groot, het aanbod aan dagelijkse boodschappen immens en ook voor exclusiviteit kunt u bij ons terecht. We moeten dit koesteren en omarmen. Achter iedere winkeldeur tref je een hardwerkende ondernemer, gezinsleden en toegewijde medewerkers. 

Ooit in 1962 werd dit centrum opgestart en nog steeds vinden we winkels terug vanuit de startfase. In 2013, na een intensieve herinrichting en uitbreiding, onderging het winkelcentrum een metamorfose en daar kunnen we dagelijks gebruik van maken en genieten. De tijd gaat nooit zonder zorgen, tegenslag is ook ons niet vreemd. Onze parkeergarage werd van de ene op de andere dag een pijndossier. En toch blijkt ook nu weer, tegenslag geeft kracht. 

Kracht is in deze tijd hard nodig, want door Corona worden ook wij getroffen door een onzichtbare vijand. Maar we zullen overwinnen, met steun van de verhuurders. Op alle onderdelen wordt getracht de boel netjes te houden en alle functies te laten functioneren. (Werkgroep SVO en de Buurtwinkel)

Verfraaien, beter maken, staat hoog in het vaandel. Een prachtige nieuwe luifel is dit jaar gerealiseerd aan de “pleinkant”. De feestverlichting maakt het centrum momenteel nog gezelliger en voor 2022 staat een nieuwe luifel voor de Rijksstraatweg kant in de planning. Ook al dit moois ging weer gepaard met wat tegenslag. Een (tijdelijk) afgesloten Gen. Spoorlaan, een renovatie aan de grote flat en het aanbrengen van de glasvezelkabel. Ja “ff” slikken en doorpakken. Niet opgeven!

Ze zijn er nog: drukke ondernemers die hun nek uitsteken om een bestuursfunctie in te vullen. Samen met FanWork M worden er leuke acties bedacht, de één lukt beter dan de ander, maar in grote lijnen is het dit jaar toch gelukt, binnen de Corona regels, er wat moois van te maken.

Zelf voel ik mij een echte “Marsmanpleiner”, dat mag ook wel sinds ik in 1967 mijn winkeltje North End startte en is het een voorrecht te zien dat onze zoon Onno (+medewerkers) de verkoop van muziek omarmen. Saillant detail is de terugkeer van Vinyl. Alles dat goed is komt kennelijk weer terug.                Even blij word ik van de fantastische bezettingsgraad van onze winkels. Dat zie je wel anders… . Koop lokaal geldt ook bij ons. Zo houden we vooral voor de bewoners van Delftwijk/Waterbuurt een prachtig winkelgebied op loopafstand! Alle winkeliers zien u graag en vechten voor een vitaal winkelgebied. Ook in 2022 komen er kleine en grote activiteiten en is alles tegenwoordig op “onze” sociale media te volgen. Alle winkeliers wensen u fijne feestdagen en in 2022 veel gezondheid. 

Met vriendelijke groeten,

Bert Buter (bestuurslid winkeliersvereniging).