Gratis compost voor Haarlemmers op 26  maart 2022

Op zaterdag 26 maart 2022 vindt de Landelijke Compostdag weer plaats. Inwoners van de gemeente Haarlem kunnen dan gratis zakken compost ophalen. Met deze compostactie bedanken Spaarnelanden en de Gemeente Haarlem inwoners voor de inspanningen om gft-afval te scheiden.

Gft, een waardevolle grondstof 

Iedere volle groene gft-container van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Er zijn veel redenen om gft-afval apart te houden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen. Hoe schoner het gft wordt aangeleverd, hoe beter de kwaliteit van de compost is die de leverancier er van maakt. Het is dus belangrijk dat het afval thuis al zo goed mogelijk gescheiden wordt. 

Praktische informatie 

Datum en tijd: zaterdag 26 maart 2022, 7.30 – 15.30 uur (zolang de voorraad strekt) 

Locatie: Jan van Krimpenweg 10, Haarlem 

Maximaal twee zaken compost van 20 liter per huishouden 

* De compostdag vindt plaats onder voorbehoud van eventuele nieuwe coronamaatregelen