Stichting Schakels – ORGANISATIE VAN HET JAAR 2012 IN DELTWIJK/WATERBUURT

ORGANISATIE VAN HET JAAR 2012 IN DELTWIJK/WATERBUURT

De wijkraad van Delftwijk/Waterbuurt ,heeft op haar jaarvergadering van 27 maart j.l , Stichting Schakels olv Said El Mesbahi en Mohamed Abdellaui uitgeroepen tot organisatie van het jaar.

Said en Mohammed zetten zich al zo’n 3 jaar in , als vrijwilliger , in Delftwijk.
Een van hun aandachtpunten is het verbeteren van de relatie tussen vaders en kinderen. Ze nemen initiatief en zijn de oren en ogen in Delftwijk. Ze stellen zich toegankelijk op en zijn soms halve buurtvaders.
Bovendien hebben zij het initiatief genomen, om samen met de speeltuin in het Arthur van Schendelplantsoen een maandeljjkse rommelmarkt te organiseren.
Verder hebben zij nog niet zo heel lang geleden een goede opvoedingscursus voor vaders afgerond met certificaten voor de vaste deelnemers.
Zij hechten veel belang aan de rol van vaders in migranten gezinnen en zijn hier zelf het positieve voorbeeld van.

 

Niet onvermeld mag blijven, dat Said en Mohamed open staan voor vaders van niet Marokkaanse afkomst, maar werven nog niet actief in deze groep.
De betrokken ambtenaar van de Gemeente stelde hen als goed voorbeeld  bij een overleg van Marokkaanse stichtingen, in Haarlem.

Said en Mohamed werken nu, na enige professionele ondersteuning, op eigen kracht. Wekelijkse activiteiten vinden plaats in de zelf gevonden ruimte, aan de Jan Prinslaan, in een voormalige rijschoolruimte.

Delftwijk-Waterbuurt feliciteert daarom van harte Said El Mesbahi en Mohamed Abdellaui, van Stichting Schakels, als zijnde de verkozen organisatie van het jaar 2012.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.