Nieuwsbrief Moedercentrum Noor

Website

Op www.moedercentrumhaarlem.nl kunt u binnenkort alle informatie over het aanbod en het nieuwe programma vinden. U kunt vrouwen en/of moeders informeren als u denkt dat het nuttig voor hen is om meer te weten over de moedercentra. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die de taal slecht beheersen, die weinig contacten hebben, die met opvoedvragen zitten, die vrijwilligerswerk of betaald werk zoeken, die een opleiding zouden willen doen.

Folders en flyers

DOCK Haarlem heeft mooie nieuwe folders gemaakt waarin u informatie over de diensten en activiteiten kunt vinden, gebundeld per afdeling of werksoort. De moedercentra hebben daarnaast aparte folders met het totale aanbod. Om zoveel mogelijk vrouwen te kunnen bereiken, willen wij graag alle organisaties, huisartsen en scholen 10 folders sturen. Wilt u er meer, dan kunt u een mail sturen. Wilt u flyers ontvangen over specifieke activiteiten dan sturen wij u die ook graag toe.

Training

Voor vrouwen die zichzelf willen ontwikkelen om beter mee te kunnen doen in de samenleving, organiseren wij vanaf september een training ‘Persoonlijke Effectiviteit’. In de training komen ondermeer aan bod: zelfvertrouwen vergroten, voor jezelf opkomen, je talenten ontdekken. Kent u iemand waarvoor deze training zinvol zou kunnen zijn?

Vanaf januari 2014 kunnen vrouwen die hun financiën en administratie beter op orde willen krijgen, meedoen aan de Budgetteertraining.

Voor beide trainingen kunnen zij zich vanaf nu aanmelden via onderstaande adresgegevens van het moedercentrum.

Indische Buurt Leeftdag

Vanuit het moedercentrum heeft een grote groep vrouwen en meisjes meegewerkt aan dit buurtevenement op het Nieuw Guineaplein. Mede door dit evenement krijgt het moedercentrum ook in de buurt een stevige basis.

Docente gezocht

Naar aanleiding van de lange wachtlijst voor hulp bij de Nederlandse taal zoeken wij een gediplomeerde docente NT2. Daarmee willen wij een tweede groep Beter Nederlands opzetten. Met 2 groepen kunnen wij de vrouwen beter indelenniveau, dit bevordert naar de ontwikkelingvan detaal. Docenten werken op vrijwillige basis, eventueel met een kleine vergoeding.

Voor de beide groepen zoeken wij tevens assistenten die de docenten ondersteunen en zonodig met een klein groepje apart werken.

Ook taalmaatjes die één of meer vrouwen willen helpen zijn zeer welkom. Op dit moment zoeken wij dringend naar een taalmaatje voor een vrouw die nog geen Nederlands spreekt. Kijk voor meer informatie ook bij Gilde Samenspraak:

http://www.vwc-haarlem.nl/gildehaarlem/samenspraak

Bezoek aan Historisch Museum Haarlem

De vrouwen die het hele jaar hebben deelgenomen aan de groep ‘Beter Nederlands’ zijn onder begeleiding van de docente en haar vrijwillig assistente naar het Historisch Museum Haarlem geweest. Kijk voor een verslag van dit bezoek op http://www.historischmuseumhaarlem.nl/images/oosterse%20vrouwen.pdf

Nieuw seizoen, nieuw programma

De opening van het nieuwe seizoen in de moedercentra zal dit jaar plaatshebben op dinsdag 3 september van 9.00-13.00 uur. Zoals altijd zijn alle vrouwen van harte welkom voor informatie, inschrijving, workshops en gezellig samenzijn. Het programma van de Open Dag verschijnt in augustus op de website.

Kent u vrouwen die:

  • weinig sociale contacten hebben?
  • zich willen ontwikkelen?
  • graag vrijwilligerswerk zouden willen doen?
  • betaald werk zoeken?
  • hulp zoeken voor hun probleem of problemen?
  • opvoedingsondersteuning vragen?
  • een bepaald talent hebben/over bepaalde kennis beschikken?
  • graag andere vrouwen willen helpen of coachen?

Dan kunt u ons helpen door hen te informeren over het moedercentrum en de Open Dag op

3 september.

 

Wij wensen iedereen graag een mooie zomer met rust, ontspanning en plezier!

>>> Download PDF Versie

 

 

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.