Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RADIO-Nieuws uit Noord op radio Haarlem105 over DE EIGEN GESCHIEDENIS VAN HAARLEM-NOORD met DE STRIPTEKENAAR VAN ‘ELSJE’

1 november 2021 @ 19:00 - 21:00

Gerben Valkema, de striptekenaar van ‘Elsje’ is een van de gasten in de komende radio-talkshow Nieuws uit Noord, van Haarlem105 op maandag 1 november van 1900-21 .00 uur. Als bewoner van Haarlem-Noord geeft hij zijn kijk op Noord,  en welke plekken zouden passen in een Elsje-strip? Waarom vindt hij de bieb van Noord zo goed? Verder vertelt hij over een nieuwe uitgave van Suske en Wiske waar hij bij betrokken is en die binnenkort uitkomt. Andere gasten zijn stichting Historisch Schoten over hun activiteiten rond het eigen verleden van Noord, zoals de alarmerende staat van de Schoter stolpboerderij Noord-Akendam. De wijkraad Vondelkwartier is hier ook mee bezig, zul je horen.                                      

In de Noord-boekenrubriek : ‘Verhalen van de Ripperdakazerne’ van Victor Frederik. Verder ander Noord-nieuws en tips voor de komende maand. Ter afsluiting een leuk verhaal van verhalenverteller Henny Hofsté.  Elke 1e maandag van de maand is deze talkshow  over het grootste stadsdeel van Haarlem te beluisteren via FM 89,9 , met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

OPROEP AAN ONZE LUISTERAARS:

In onze volgende talkshow willen we aandacht besteden aan het thema woningnood en woonruimte-kansen in Haarlem-Noord. Dit met 2 gasten, iemand van het project Onder de pannen en een gemeenteraadslid uit Noord.  Want dit thema speelt ook hier volop bij veel mensen.   

Vragen: welke concrete kansen voor meer woonruimte op de korte termijn of binnen 2/3/4 jaar, zie jij in Noord? Voor een bepaalde doelgroep of met een creatieve oplossing. En waar dan?

Laat het ons weten per mail (naar msmeenk@dock.nl) en reageer tot uiterlijk 30 november, zodat we dit mee kunnen nemen in onze talkshow van maandagavond 6 december.                                                    

Hartelijk dank voor het mee-denken! 

Marcel Smeenk en Arno van der Vuurst

DOCK  Noord       Verhalenhuis Haarlem

 

Gegevens

Datum:
1 november 2021
Tijd:
19:00 - 21:00