Werkzaamheden Generaal Spoorlaan

De rijweg en het trottoir van de Generaal Spoorlaan in Haarlem-Noord zijn oud en het riool moet vervangen worden. Met de buurt is nagedacht over een nieuwe inrichting voor de straat, omdat de straat opengaat voor de nieuwe riolering. In opdracht van de gemeente start aannemer Dura Vermeer op maandag 30 november met de werkzaamheden.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de riolering, het loskoppelen van het hemelwater van het riool, drainage aanbrengen en de nieuwe inrichting aanleggen. De Generaal Spoorlaan wordt ingericht als een fietsstraat met een maximum toegestane snelheid van 30 km/uur. De openbare ruimte tegenover de winkels wordt een meer comfortabel en groen verblijfsgebied. Door de gewijzigde inrichting krijgt het gebied een rustiger en overzichtelijker verkeersbeeld.

Fase Marsmanplein – Reggestraat
De werkzaamheden worden uitgevoerd in 4 fases, zodat niet de hele straat in een keer is afgesloten. Fase 1a start maandag 30 november en duurt ongeveer tot eind februari 2021. Deze fase loopt van de ingang van de parkeergarage Marsmanplein tot de Reggestraat.

Omrijden via Jan Gijzenkade en Rijksstraatweg
Tijdens de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute via de Jan Gijzenkade en de Rijksstraatweg. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen/panden altijd bereikbaar met loopplanken. Fietsers kunnen via een straat verderop in de wijk fietsen.

Contact
De meest actuele informatie vindt u tijdens het gehele project op www.haarlem.nl/generaal-spoorlaan. Vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u stellen aan de omgevingsmanager van Dura Vermeer, Anouck Gaastra, via 06 – 53 39 97 12 of via rogo@duravermeer.nl.