start vervoersdienst Zoefzoef in Noord

Twee jaar geleden startten Haarlem Effect en DOCK met Zoefzoef, een duurzame vervoersdienst in Schalkwijk/Oost, Zuidwest en een deel van het centrum. Dat loopt goed! Daarom gaan we nu ook met de Zoefzoef binnen Haarlem-Noord rijden.

Vervoersdienst Zoefzoef breidt uit

We starten met rijden in Noord op 22 maart a.s. op maandagen, dinsdagen en donderdagen. Later zullen we uitbreiden naar de woensdag en vrijdag. 

Meer zelfstandigheid met Zoefzoef
Zoefzoef is bedoeld voor korte ritten binnen de wijk, bijv. naar het wijkcentrum, de dagbesteding,  kapper, familie, supermarkt, fysiotherapeut of huisarts. In de Zoefzoef kunt u uw hulphond, boodschappen of rollator meenemen. Zoefzoef is er voor iedereen, maar we richten ons speciaal op ouderen en mensen die minder mobiel zijn of niet goed zelfstandig kunnen reizen. Zo helpt de vervoersdienst deze mensen deel te laten nemen aan het maatschappelijk en sociaal leven en zelfstandig te functioneren. En het is nog gezellig ook: tijdens de rit is er tijd voor een praatje met een van onze vaste vrijwillige chauffeurs, die ook helpen met in- en uitstappen en tillen van boodschappen. Zoefzoef is een elektrische auto, dus geen vieze uitlaatgassen!

Rit aanvragen

U kunt vanaf maandag 15 maart een rit aanvragen voor Zoefzoef via telefoonnummer 023 5436046 (tussen 9.00 en 12.30 uur). 

Een enkele rit kost €1,50 en kan betaald worden bij de chauffeur (pin of contant). Strippenkaarten van 10 of 20 ritten zijn wat goedkoper. 

Meer informatie

Op de website www.zoefzoefhaarlem.nl vindt u meer informatie over Zoefzoef. U kunt ook contact opnemen met Haarlem Effect:
– Astrid Valkenburg: avalkenburg@haarlemeffect.nl / 06 48101347
– Marjolein Huijser: mhuijser@haarlemeffect.nl / 06 45501449 

Zoefzoef wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, Fonds SGS, Stichting Hulpactie Haarlem en het Oranjefonds.