Haarlemse scouts survivallen dankzij Defensie

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe clubhuis van Scouting Menno Simonsz gebruikt als verdeelpunt voor voedselpakketten van Defensie. De rantsoenen werden door Defensie beschikbaar gesteld vanwege het niet doorgaan van diverse oefeningen als gevolg van het corona virus. Hierdoor dreigden de houdbaarheidsdata van deze pakketten te verstrijken. Om verspilling te voorkomen werd Scouting Menno Simonsz uit Haarlem-Noord benaderd.

Na rondvraag door de groep in de regio bleek al snel dat een groot aantal andere groepen uit de Haarlemse en Amsterdamse scouting regio ook graag een aantal voedselpakketten wildenontvangen. Deze voedselpakketten zullen onder andere gebruikt worden bij survival activiteiten van de jeugdleden van deze scouting groepen. In totaal zijn er ongeveer 1500 pakketten afgehaald bij het nieuwe clubhuis in het Noordersportpark. Van pasta carbonara tot Indonesische rijst met kip, van chocopasta tot pinda’s en tandpasta tot oploskoffie. Complete 24-uurs pakketten om de scouts te kunnen laten proeven aan het overleven in de wildernis met 1 compleet voedselpakket.

Defensie: Bedankt namens de Haarlemse scouts!