DE CLIËNTENRAAD VAN NIEUW DELFTWEIDE IS OP ZOEK NAAR NIEUWE LEDEN!

WILT U IETS BETEKENEN VOOR BEWONERS VAN ZORGCENTRUM NIEUW DELFTWEIDE?
DAN HETEN WIJ U VAN HARTE WELKOM!

Wat is de Cliëntenraad?

Als cliëntenraad behartigen wij de gemeenschappelijke belangen van de bewoners. We stimuleren dat bewoners en mantelzorgers mee kunnen praten over de gang van zaken in huis. Ook leggen we zelf ons oor te luisteren en brengen de wensen en ervaringen van bewoners onder de aandacht van de manager. 

Onze inbreng is niet vrijblijvend. De Cliëntenraad heeft een wettelijke grondslag.

Waarom lid worden?

U kunt een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bestaan van de bewoners van Nieuw Delftweide. Het kan gaan om kleine, dagelijkse, dingen of om grotere plannen. Denk aan een veilige oprit voor het huis en meer zitjes in de tuin. We praten ook mee over de indeling van het huis en hergebruik van ruimtes. Dat zijn wat langer durende trajecten. 

Wat kun u doen? 

We zijn op zoek naar nieuwe leden die weten wat er leeft in het huis. Dat kan bijvoorbeeld omdat u een bewoner bent of omdat u mantelzorger bent (geweest) of vrijwilliger. Of door geregeld een gesprekje met bewoners en mantelzorgers te voeren, eens bij een maaltijd aan te schuiven of bij een activiteit aanwezig te zijn. 

Wie zijn wij? 

De Clientenraad bestaat op dit moment uit vier leden. Het is een kleine hechte groep die al jarenlang samenwerkt. Wij heten nieuwe leden graag welkom. U kunt van ons alle steun verwachten die u als nieuw lid nodig hebt. En daarbij is het ook gezellig!

Nieuw Delftweide

Nieuw Delftweide is een woonzorgcentrum voor zo’n 100 bewoners en ligt aan de Orionweg. Het is een gezellig huis. Het gebouw is ietwat verouderd maar ook sfeervol. Er is veel in beweging. Belangrijk onderdeel van is dat de zorg meer op de individuele bewoner wordt afgestemd. Medewerkers leren de bewoner goed kennen. Tegelijkertijd zijn er onderling ook veel sociale contacten en wordt er van alles georganiseerd. 

Stichting Sint Jacob

Nieuw Delftweide is onderdeel van de Stichting Sint Jacob. Sint Jacob biedt zorg, behandeling en revalidatie voor ouderen in de regio Haarlem/Heemstede aan meer dan 600 cliënten. Sint Jacob vind het belangrijk dat ouderen zo lang mogelijk het leven kunnen voortzetten dat zij gewend zijn en dat ze zich veilig en vertrouwd voelen. 

Meer weten of solliciteren?

Is uw interesse gewekt? Schrijft u ons dan een mail waarin u kort toelicht waarom u cliëntenraad lid wilt worden: Clientenraad-NDW@sintjacob.nl). Wilt u eerst meer weten? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat: 023 – 892 69 00. Zij verwijzen u door naar de voorzitter van de cliëntenraad.