Wijkraad

Wij zijn een door de gemeente Haarlem erkende wijkraad. De wijk Delftwijk-Waterbuurt ligt in het noorden van Haarlem en wordt omsloten door de Jan Gijzenvaart, de Rijksstraatweg en de Delftlaan. Het betrefthet postcodegebied 2025.

Doelen wijkraad

Algemene doelstellingen
De wijkraad heeft drie algemene doelstellingen: 1) Het versterken van het netwerk binnen de wijk, 2) het informeren van bewoners over ontwikkelingen die van invloed zijn op de wijk en 3) het informeren van externe partijen over de staat van de wijk met als doel de leefbaarheid binnen de wijk te bevorderen.

1. De wijkraad fungeert als spil tussen bewoners en (belangen)organisaties binnen de wijk en vormt een koppeling voor o.a. het organiseren van activiteiten, evenementen en buurtinitiatieven. De wijkraad heeft hierbij een rol als sociale verbinder en heeft een netwerk om mensen met elkaar in contact te brengen.
2. De wijkraad verzamelt actief informatie die van invloed is op de wijk bij o.a. gemeente en Spaarnelanden en deelt deze met bewoners via de wijkkrant, website, digitale nieuwsbrief, social media en de wijkraadsvergaderingen.
3. De wijkraad levert ook informatie aan externe partijen (zoals de gemeente / Spaarnelanden) over de staat van de wijk ten einde de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Bijvoorbeeld via de wijkschouw.

Werkvelden
1. Sociale verbinder: De wijkraad is op de hoogte van diverse activiteiten en evenementen die binnen de wijk worden georganiseerd en informeert wijkbewoners hierover.
2. Spil organisaties: De wijkraad vormt de spil tussen organisaties en heeft het overzicht van de binnen de wijk aanwezige organisaties en bedrijven. De wijkraad koppelt initiatieven van organisaties aan elkaar wanneer dit een meerwaarde oplevert voor de wijk.
3. Infopunt: De wijkraad fungeert als informatiepunt. We verzamelen informatie die betrekking heeft op de wijk en invloed heeft op de leefomgeving en het welzijn binnen de wijk. De wijkraad deelt deze informatie via social media, digitale nieuwsbrief, wijkkrant en de website.
4. Contact met gemeente “uitvoerend”: De wijkraad heeft contact met de gemeente Haarlem en vertegenwoordigt bewoners en organisaties bij het afstemmen van beheeractiviteiten in de wijk en maakt vragen over het beheer kenbaar bij de gemeente, handhaving, Spaarnelanden etc.
5. Contact met gemeente “beleidsmatig”: De wijkraad is op de hoogte van beleid en planvorming door (overheids)organisaties dat invloed heeft op de woonomgeving en het welzijn van bewoners en organisaties binnen de wijk. Dit komt terug in de wijkraad als infopunt.

U kunt ons te allen tijde bereiken via onze website, per email of per post:
Wijkraad Delftwijk-Waterbuurt
p/a Buurtwinkel
Generaal Spoorlaan 140
2025 ND Haarlem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.