Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RADIO-Nieuws uit Noord op radio Haarlem105 over Dierendag en Burendag in Noord

oktober 4 @ 19:00 - 21:00

In Haarlem Noord gebeurt van alles, met mensen en dieren. Tijdens de maandelijkse radio-talkshow van ‘Haarlem Leeft! – Nieuws uit Noord’ worden nieuwe ontwikkelingen, projecten en speciale activiteiten in dit grote stadsdeel besproken met gasten. In de komende uitzending op maandag 4 oktober, Dierendag! van 19-21 uur gaat het over een aantal dieren in Noord. Ook kijken we terug op  de vele Burendag-activiteiten in Noord.

Arjan de Pater van de Stadskweektuin aan de Kleverlaan, kenner van planten en dieren, vertelt over hoe het gaat met de vlinders, egels, bijen en andere belangrijke insecten in Noord en hoe wij bewoners, meer ruimte voor hen kunnen creëren. Ook aandacht voor de Herfstmarkt bij de Stadskweektuin op 10 oktober.  De gemeente start in oktober een actie ter vermindering van de  rattenoverlast in Noord en elders. Daarover meer informatie van een rattenvanger in Haarlem en omgeving, die ook kijkt naar het gedrag van mensen daarbij.

Gelukkig zijn er weer diverse leuke activiteiten herstart in Noord. Uw razende reporter was zaterdag en zondag 24/25 september bij diverse Burendag-straat-activiteiten en vertelt erover. “Hoera we mogen weer bewegen’, is het motto bij veel sportverenigingen, ook in Noord, waar iedereen gratis proeflessen kan doen. Jochem de Boer van Sportsupport vertelt over deze campagne met strippenkaarten en banners. 

Verder weer allerlei nieuws uit Noord  en diverse uitjes-tips.  

Ter afsluiting weer een mooi en toepasselijk verhaal uit het leven gegrepen van verhalenverteller Henny Hofsté.

Elke eerste maandagavond van de maand hoor je dat Haarlem-Noord Leeft, met allerlei nieuws en muziek. Makers: Marcel Smeenk  buurtwerker van DOCK-welzijn en Arno van der Vuurst van Verhalenhuis Haarlem. Met de ene maand een Sport-in-Noord-rubriek en de andere maand de boeken-uit-Noord-rubriek.                                                                             De live-talkshow is tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op Haarlem105, via de radio op FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

Uitzending gemist

U kunt de interviews uit de Haarlem Leeft! – Nieuw in Noord uitzendingen terugluisteren op haarlem105.nl bij ‘gemist’, of op de Facebook en Soundcloud pagina van Haarlem105.

———————————————————–Marcel Smeenk, DOCK Noord                                                                                                  En Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis.

 

Gegevens

Datum:
oktober 4
Tijd:
19:00 - 21:00