Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

RADIO-Nieuws uit Noord op radio Haarlem105 over het Verhalenhuis, de Dichtlijn in Noord, boeken uit Noord en wijkplatforms

januari 9 @ 19:00 - 21:00

Over het verhaal achter het Verhalenhuis, de Dichtlijn in Noord, boeken uit Noord, wijkplatforms, leuke activiteiten hier in deze maand en ander nieuws uit Noord.

In onze maandelijkse radio-talkshow over Haarlem Noord vertellen we het verhaal achter het Verhalenhuis wat nu ruim 5 jaar bestaat naast de Immanuelkerk in de Van Egmondstraat. Vol cultuur, inspiratie, ontmoeting, experimenten en ontwikkelingen. Dat het in korte tijd zo zou aanslaan hier, bij jong en oud en met allerlei achtergronden, was een heerlijke verrassing en een verrijking voor Noord. Marcel interviewt coördinator Arno van der Vuurst hierover. En over hun verdere plannen.

Datzelfde Verhalenhuis biedt nu ook gastvrijheid aan dichters uit Haarlem en omgeving die maandelijks ongeveer daar bijeenkomen met hun gedichten via de Haarlemse Dichtlijn. Met een dichteres uit Noord en een bestuurslid praten we erover en natuurlijk volgen er enkele gedichten en informatie over de komende Poëzie-week.

Nog meer literatuur in het 2e uur, met Vincent Elzinga van de Kennemer Boekhandel. Hij vertelt over het boek Bernards oorlog van Dik van der Meulen, en over het nieuwe fotoboek Raarlem, waarin ook Noord aan bod komt. Verder gaat het in de rubriek Rina’s Raadgever over het bestuurlijke plan om de wijkraden, waarvan er ook veel zijn in Noord gelukkig,  te hervormen tot bredere wijkplatforms. Wat houden die in, wat zijn de stappen en hoe gaat dat werken in onze wijken?  

Uiteraard komen er weer wat Nieuwtjes uit Noord voorbij. Ook wijzen we op wat leuke activiteiten in en om Noord deze maand. We eindigen weer met een mooi verhaal van onze Henny.  Dus een avond vol mooie verhalen, gedichten en boeken deze maand.  En tussendoor is er toch nog ruimte voor lekkere muziek. 

Deze maandelijkse talkshow over het grootste stadsdeel van Haarlem is te beluisteren maandagavond 9 januari van 19.00-21.00 uur via radio FM 89,9 en via de website van Haarlem105, ook voor visual radio. Of op TV via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of  via Ziggo-TV.           

De makers: Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis, Marcel Smeenk van DOCK-welzijn Noord, Rina Stroo en Henny Hofstee.     

De volgende radio-talkshow over Haarlem Noord zal zijn op maandagavond 6 februari, dus gewoon weer op de 1e maandagavond van de maand, terug naar ons vaste ritme.   

Gegevens

Datum:
januari 9
Tijd:
19:00 - 21:00

Organisator

DOCK

Locatie

Radio : Haarlem105
Haarlem, Nederland + Google Maps